De groene kiloknaller

Nog nooit besteedden Nederlanders zo weinig aan voedsel: zo’n vijftien procent van onze uitgaven. Twintig jaar geleden was dat circa twintig procent en een halve eeuw eerder een derde tot de helft. Met andere woorden: we houden steeds meer geld over voor de franje van het leven (ondanks stijgende ziektekosten). Toch willen we nooit ’te veel’ betalen voor de elementaire levensbehoefte die voedsel heet. Ecologische kipfilets of duurzaam gecertificeerde zalm mogen beter voor onze gezondheid zijn of onontbeerlijk voor de voedselvoorziening van onze kinderen en kindskinderen, als het een halve euro meer kost, laten we het in de schappen liggen. We zijn gekke gerrit niet.

Wie verantwoord de kick van het uitgespaarde dubbeltje wil ervaren, abonneert zich op de wekelijkse nieuwsbrieven van De Wakkere Winkelaar (via www.wakkerdier.nl) en www.biologischeaanbiedingen.nl voor de goedkoopste ecoknallers.