Hedy d’Ancona opent de voordeur in een oudroze spijkerbroek met wijde pijpen, een bloesje van glanzende stof, ook roze, met een bloemenprint en op witte gympen. Elegant en ook stoer, ze komt er ruimschoots mee weg, Hedy heeft swagger. Een compliment over haar coole stijl schuift ze terzijde: ‘Het is niet mijn zondagse goed, hoor.’

Ze zet thee in de keuken van haar krankzinnig mooie huis aan de Amstel, met overal geweldige schilderijen van haar in november 2018 overleden geliefde Aat Veldhoen. ‘Ik woon hier al bijna 44 jaar. Vandaag de dag zou ik het me totaal niet kunnen permitteren, met die idiote huizenprijzen. Jonge mensen kunnen niet anders dan Amsterdam verlaten omdat ze niets fatsoenlijks kunnen kopen. Ik vind het zo stom dat je een brain drain laat gebeuren, als gevolg van slecht beleid dat een enorme groep uitsluit door de woningmarkt over te laten aan wat de rijke gek ervoor geeft.’

Ze legt chocoladeboontjes en aardbeien op schaaltjes. ‘Ik vind het ook raar dat...