Tijd van leven

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘”Wat was het leukst vandaag, en waarom?” Elke dag vroegen mijn ouders dat tijdens het avondeten aan mijn broer en mij. Ik ging er altijd serieus op in, mijn ouders hebben me daarmee geleerd heel positief te denken. Ze namen bewust de tijd voor ons. Vanaf mijn vijftiende, na hun scheiding, woonde ik alleen met mijn moeder en ging ik enorm rebelleren. Ik was een lastige puber die stiekem naar criminele bootfeesten ging ’s nachts, en dan ’s ochtends meteen door naar school. Maar als het er echt op aan kwam, luisterde ik wel naar haar. Ik voelde dat we er met zijn tweeën voor stonden, daardoor waren – en zijn – we heel close.’

Hoe verdeelt u de tijd over uw verschillende werkzaamheden?

‘Acteren en zingen heb ik lange tijd willen combineren. Het was druk, maar ook een groot geluk dat het allemaal kon. De afwisseling is inspirerend, als ik met een band op het podium sta, heb ik alweer zin in toneel en tijdens het acteren verlang ik...