Geen kruis voor tramconducteur

Youri van Vliet

Mickel Aziz moet zijn ketting met kruis toch verbergen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vanmorgen besloten. Vorige week berichtte Vrij Nederland over de tramconducteur die zijn werkgever, het gemeentelijk vervoerbedrijf, van discriminatie beschuldigde. Oorzaak: Aziz mag van het GVB het kruis niet meer dragen op zijn kleding.

Het dragen van een kruis is ‘niet professioneel en niet noodzakelijk’ vindt het GVB, dat naar de kledingcode verwijst.

Aziz’ advocate stelt op haar beurt dat het vervoersbedrijf met twee maten meet, moslima’s mogen immers wel een hoofddoek dragen: ‘Of alle GVB-werknemers mogen hun geloof uiten, of het wordt hen allemaal verboden’. Vandaag sprak de rechter en die oordeelde dat de eis van het GVB, om de ketting onder de bedrijfskleding te dragen, ‘niet onredelijk’ is.

Tweede Kamerlid Ed Anker (ChristenUnie) laat op zijn weblog weten schriftelijke vragen te zullen stellen aan het kabinet. Anker begrijpt dat er voorschriften zijn, maar ziet niet in waarom...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie