Keerpunten, de wereld in 2018

Hoe brengt geavanceerde ICT ons in de toekomst verder?

Andrew Ross Sorkin
Isaac Lawrence/AFP/Getty Images/NYT
Ray Kurzweil is futurist en technisch directeur bij Google. NYT-columnist Andrew Ross Sorkin sprak met hem over kunstmatige intelligentie.

Keerpunten, de wereld in 2018: Ieder jaar vraagt The New York Times een keur aan denkers, schrijvers, wetenschappers en wereldleiders wat de keerpunten zijn van deze tijd en waar we met de wereld naartoe gaan. Vrij Nederland selecteerde de beste bijdragen.

Andrew Ross Sorkin: ‘Jij noemt het thema fysieke onsterfelijkheid, en hoe dit in 2045 tot de mogelijkheden zal behoren. Kun je dat uitleggen?’

Ray Kurzweil: ‘Ik zal drie overbruggingen bespreken die kunnen worden ingezet tot radicale levensverlenging een feit is. Een overbrugging is wat je nu, op de ouderwetse manier, kunt doen om gezond te blijven om de tweede overbrugging te bereiken. Het kernidee van die tweede overbrugging is dat de vooruitgang van informatietechnologie een exponentieel karakter heeft, en gezondheid en geneeskunde vallen tegenwoordig onder...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials