En de winnaar van de Nerd 101 is..

De redactie
Net verschenen: onze nerd-special, met daarin een ranglijst van de 101 interessantste nerds van Nederland. De winnaar werd bekendgemaakt in de Ton Ton Club, een arcadehal op de Amsterdamse wallen. De jury koos voor Wouter Bruins.

Ooit was ‘nerd’ misschien een scheldwoord, die negatieve connotatie is inmiddels wel verdwenen. De zelfrijdende auto’s staan voor de deur, robots nemen steeds meer taken van ons over. Zij die begrijpen hoe dat werkt, worden steeds belangrijker.

De jury bestond uit adjunct-hoofdredacteur van VN Robert van de Griend, Bluetooth-uitvinder Jaap Haartsen, Rockstart-directeur Oscar Kneppers, directeur van het Rathenau Instituut Melanie Peter en Jan-Pieter van Seventer, directeur van de Dutch Game Garden. Zij stelden de lijst van 101 technologen, uitvinders en knutselaars samen. Onze nerds moesten een technologische oplossing hebben bedacht voor een wezenlijk probleem, of een anderszins interessante technologische vondst op hun naam hebben staan.

Winnaar...

Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor
Vrij Nederland
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden van VN.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie