Elke gek een chip in zijn hand?

Marian Husken
De man die zaterdag het concert in het Concertgebouw in aanwezigheid koningin Beatrix verstoorde, is meteen opgenomen (foto: RTL XL)

Zijn Damschreeuwers, waxinemannen en Concertgebouworkestverstoorders niet tijdiger op te sporen? En zo ja, wat dan?

‘Ik heb geen bom bij me,’ zei de man die afgelopen zaterdagavond een muziekuitvoering in het Amsterdamse Concertgebouw verstoorde, in aanwezigheid van koningin Beatrix. ‘Blijft u maar zitten. Ik ben geen gevaarlijke gek.’ De zaal hoorde het hem zeggen, en dacht zelfs even dat hij onderdeel was van het programma. Ook de koningin bleef rustig op haar plek. Maar hoe zeker was het dat de man de waarheid sprak? De Amsterdamse burgemeester Van der Laan nam geen enkel risico. Hij liet de man de volgende dag opnemen in een psychiatrische kliniek.

Na de incidenten op Koninginnedag in Apeldoorn (Karst T.), Dodenher-denking in Amsterdam (Dam-schreeuwer) en Prinsjesdag in Den Haag (waxinelichthouderwerper) stond de koningin opnieuw oog in oog met een warrige man die zich probeerde te verzekeren van optimale publiciteit. Kunnen zulke confrontaties niet worden voorkomen?

De...

Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Sluit je aan bij VN en lees door
Sluit je aan en lees door
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen.
Sluit je aan om onbeperkt toegang te krijgen tot vn.nl.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Sluit je aan om onbeperkt toegang te krijgen tot vn.nl.
Digitaal abonnement
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Maandblad via app en Blendle
Korting op evenementen

Advertentie

Advertentie