Jelte Tuinstra is een onzekere jongen die op school werd gepest en over alles twijfelt. Maar zodra hij op het podium staat, heet hij Jett Rebel. Dan straalt hij zelfvertrouwen uit en knalt hij. Toch zijn zelfs met het succes niet al zijn angsten verdwenen.

Is het podiumangst? Vast, maar door het te benoemen wordt het voor hem niet minder raadselachtig. Soms overvalt het hem. Het is met geen mogelijkheid te voorspellen wanneer. Gewoon om de zoveel tijd krijgt hij opeens de zenuwen. Maar het gebeurt alleen als hij op het punt staat op te treden, dus daar zal het wel mee te maken hebben. De kleinste dingen die kunnen gebeuren in de buurt van een podium – bijvoorbeeld een duw van een crewlid, per ongeluk natuurlijk, dat weet hij zelf ook wel – kunnen hem volledig ‘omver blazen’.

Jett Rebel is de belichaming van zijn zoete wraak: de ster die zelfvertrouwen uitstraalt en knalt op het podium

'Ik heb liever dat ik na een concert kapot ben dan dat ik mij de hele avond inhoud op het podium.’ Foto: Stephan Vanfleteren
‘Ik heb liever dat ik na een concert kapot ben dan dat ik mij de hele avond inhoud...