Podcast | Amerikaanse politiek

Trump deed ooit mee aan WrestleMania, mocht je het zijn vergeten

Freke Vuijst& Reinout van Wagtendonk
Trump houdt een foto omhoog van zijn deelname aan WrestleMania tijdens zijn presidentscampagne. Foto: AP Photo/Charles Krupa

Deze week in de DoubleDutch-podcast praten VS-correspondenten Freke Vuijst (van ons) en Reinout van Wagtendonk (BNR Nieuwsradio) over klimaat, vrijheid van meningsuiting en de speciale verkiezing in de staat Georgia. En natuurlijk over de potsierlijke charlatan die president van Amerika werd.

Verder in DoubleDutch
  • Het was een verkiezing voor een congreszetel in een kiesdistrict in Georgia. Gewoonlijk geen nationaal nieuws. Maar dit jaar wel, want de uitslag werd gezien als een referendum over Trump. Na een spannende avond, zullen we tot juni op de echte uitslag moeten wachten want geen van de (meer dan twintig) kandidaten behaalde meer dan vijftig procent van de stemmen. Wat betekent dat er een tweede ronde komt tussen de Democratische kandidaat en zijn Republikeinse tegenstander. Jon Ossoff, de jonge Democraat die 48 procent van de stemmen haalde, was door Trump zelf weggezet als een gevaarlijke ‘links-radicaal.’ (1:18)
  • Heeft president Trump zijn supporters op een rally...
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Sluit je aan bij VN en lees door
Sluit je aan en lees door
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen.
Sluit je aan om onbeperkt toegang te krijgen tot vn.nl.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Sluit je aan om onbeperkt toegang te krijgen tot vn.nl.
Digitaal abonnement
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Maandblad via app en Blendle
Korting op evenementen

Advertentie

Advertentie