Lezen en koken

Een stoer stuk gegrilde visfilet en grof geprakte aardappels op een sierlijk porseleinen bord. Een kommetje groene saus en een glas met een of ander drankje met blaadjes munt erin. Dit alles geserveerd op een houten plank die ooit blauw moet zijn geweest maar die door weer en wind is verweerd. (Of waarschijnlijker: door de stylist is opgeschuurd.) Delicious is van origine een Australisch tijdschrift en Australiërs zijn niet alleen goed in het combineren van westerse en oosterse ingrediënten tot een vanzelfsprekende fusionkeuken, ze zijn ook verdraaid goed in styling. In dit boek, het derde in een rij Delicious-kookboeken, wordt dat maar weer eens bewezen. Je wilt die Marokkaanse zwaardvis met chermoula en aardappelpuree meteen gaan maken. En toch jeukt er iets. Maar wat? Wat kan er in hemelsnaam mis zijn met een verzameling van 117 aantrekkelijk klinkende, duidelijk beschreven en schitterend gefotografeerde gerechten? Misschien dat het allemaal net iets te mooi is...