De keuze van Kessels

Deze gast kwam ik ’s ochtends vroeg een keer tegen, naast het hotel in Warschau waar ik toen verbleef. Het was nog geen zeven uur en ik had eerder dan de overige hotelgasten ontbeten om een korte wandeling te gaan maken. Nog maar net buiten, zag ik hem. Op het terras, in zijn witte onderbroek. Heel stil stond hij voor zich uit te staren. Hij zag er ontspannen uit, maar desondanks durfde ik hem niet meteen aan te spreken. Natuurlijk vroeg ik me af of alles wel helemaal goed was met deze man, maar om nu om zeven uur ’s ochtends naar de gesteldheid van een Pool in witte onderbroek te gaan informeren is ook weer zoiets. Ik besloot het even aan te zien. En er een foto van te maken, omdat niemand je anders gelooft als je zegt dat je in Warschau bij zonsopgang op een terras een man in een witte onderbroek hebt ontmoet. Ik heb hem een hele poos geobserveerd. Hij ademde rustig. Leek volkomen ontspannen. Terwijl ik keek, kwam er langzaam een vredig gevoel over me. In...