Uit schaamte is Etgar Keret supporter van een belabberde club. Het is als een SOA: je bent er niet trots op, maar je hebt ‘m.

Mijn naam is Etgar Keret en ik ben supporter van Maccabi Petach-Tikwa. Als ik die zin op papier zet, voel ik me een oudere dronkelap op een AA-bijeenkomst, met één significant verschil: het is veel makkelijker te begrijpen dat iemand aan de drank raakt dan dat hij supporter wordt van Maccabi Petach-Tikwa.

Hier een paar pijnlijke feiten over voetbalclub Maccabi Petach-Tikwa. Hoewel de club meer dan een eeuw geleden is opgericht (het is de op één na oudste in het Israëlische voetbal) is hij nog nooit landskampioen geworden, noch bekerwinnaar in de afgelopen zoveel-en-zestig jaar. De legendarische clubmanager Itsik Luzon verwierf wereldfaam onder de liefhebbers toen hij tijdens de derby tegen Hapoël Petach-Tikwa zijn geslachtsdeel ontblootte voor het tribunevak van de tegenstanders. Van de opmerkelijkste spelers van de club worden op tv alleen beelden in...