Keerpunten, de wereld in 2018

Het ontwaken van de Chinese filmindustrie

Zhang Yimou
Zhang Yimou door Maarten de Boer/Getty Images
De Chinese investeringsgekte in Hollywood bevindt zich op een kruispunt. Het Chinese publiek levert Hollywood grote winst op, maar de vraag is wat de Chinese filmindustrie ervoor terugkrijgt.

Keerpunten, de wereld in 2018: Ieder jaar vraagt The New York Times een keur aan denkers, schrijvers, wetenschappers en wereldleiders wat de keerpunten zijn van deze tijd en waar we met de wereld naartoe gaan. Vrij Nederland selecteerde de beste bijdragen.

Een man droomde dat iemand hem vertelde dat hij ergens ver weg grote rijkdom kon vinden. Zodra hij wakker was, ging hij op zoek. Na een lange, gevaarlijke reis kwam hij aan op de plek uit zijn droom. Een buurtbewoner die had gehoord wat de dromer kwam doen, begon hartelijk te lachen en zei dat hij al drie keer had gedroomd over een huis waar onder een fontein een grote schat begraven lag. De dromer besefte dat de man zijn eigen tuin beschreef. Hij keerde huiswaarts en vond de schat.

Veel Amerikaans aanbod doet het goed bij het...
Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials