Als we alleen anderen langs de meetlat van onze moraal leggen, en niet onszelf, blijven er bommen ontploffen in onze steden.

Ik ben niet religieus. Net zo min als aan een god zal ik mij ooit kritiekloos overleveren aan een mens, hoe hoog de positie van die mens ook is. O, toen Barrack Obama president werd van de Verenigde Staten voelde ook ik, zoals velen, de euforie borrelen in mijn borst, maar ik heb nooit wonderen verwacht van dat mensenkind. De euforie was vooral opluchting, na acht jaar Bush.

Sinds de inauguratie van Donald Trump lijkt de wereld geobsedeerd door zijn handen.

Sinds de inauguratie van Donald Trump lijkt de wereld geobsedeerd door zijn handen. Gebruikers van sociale media pompen beeldfragmenten rond van Trump die andere wereldleiders de hand schudt. Krachtig doet Trump dat. Té krachtig, en met een rare, Lee Towers-achtige terugtrekking van de elleboog, waardoor de ander uit zijn evenwicht gebracht wordt. Je ziet het al voor je als tip in een zelfhulpboek...