29-01-2008

Ik heb vier jaar lang in de uiterste hoek van de Rivierenbuurt in Amsterdam gewoond. Toen ik naar de binnenstad verhuisde kwam ik er nooit meer, tot ik vorige week iets moest wegbrengen daar in de buurt. Nu ben ik nostalgisch aangelegd. Ik heb de neiging, zoals de meeste mensen om alles wat vroeger is te idealiseren. Dus toen ik aan het eind van de middag door de straten achter de Rijnstraat fietste, moest ik even slikken toen ik het veldje zag waar ik s’avonds voetbalde met vrienden. Ik hoorde het geruis van de populieren weer en zag hun schaduwen op lange zomeravonden op straat liggen. Ik keek naar binnen bij het café waar, als je er niet te vaak kwam leuke avonden beleven kon. En zelfs de oude mensen die met hun blauwe rollators de stoepranden trotseerden bekeek ik met mededogen. Zo wandelde ik door mijn oude buurt alsof ik op bezoek was bij een oude dierbare vriend.

Ik besloot om een broodje te gaan halen bij mijn eigen melkboertje. De jongen met dat vlassige...