Stephan Sanders vraagt om twee hoeraatjes, eentje voor zijn huwelijk en eentje voor dat wijze besluit van de Franse Hoge Raad. ‘Toen mannen met mannen en vrouwen met vrouwen mochten trouwen, zagen velen in Frankrijk daar ook een provocatie in.’

Afgelopen vrijdag waren mijn man en ik elf jaar getrouwd. Ja, dank u. En diezelfde dag werd bekend dat het hoogste Franse rechtsorgaan, le Conseil d’État, het zogenaamde ‘boerkiniverbod’ verwerpt, zoals dat in het Zuid-Franse Villeneuve-Loubet werd gehandhaafd. Ik vraag om twee hoeraatjes, eentje voor mijn huwelijk en eentje voor dat wijze besluit van de Franse Hoge Raad.

De openstelling van het burgerlijk huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht, zoals wij dat sinds 2001 kennen, lijkt op het eerste gezicht een lekker progressief besluit, meer vrijheid voor nog meer mensen, terwijl het niet-mogen-verbieden van de boerkini allerminst een triomfboog symboliseert voor de vrijheid van de vrouw. Ik had gedacht het hele...