Interview schrijfster Fiona Neill

Afspreken met Fiona Neill bleek nog niet zo eenvoudig. Ja, ik was méér dan welkom om met haar te bomen over The Secret Life of a Slummy Mummy, haar hilarische debuutroman over het fulltime moederschap. Geweldig dat ik naar Londen wilde komen, waar ze met haar gezin (man, drie kleine kinderen) woont. De voorgestelde datum was ook geen bezwaar, alleen: ze moest nog opvang voor haar kroost vinden. Een zaak van niet te onderschatten belang, want, ik citeer uit een mail: ‘Ze zullen ons gaan onderbreken! Praten wordt on-mo-ge-lijk!’

Toen ik vanaf Heathrow belde, bleek de opvang geboekt. Alleen, nu moest ze nog éven de deadline voor haar Slummy Mummy-column in The Times halen. Als ik er een ietsjepietsje langer over deed naar haar huis, zou dat lukken.

Ze stond op het afgesproken tijdstip al in de deuropening. Achter haar weerklonk imperatief Spaans – de Colombiaanse opvang – en Engels kindergejoel. Speelgoed, van diverse soorten en formaten,...