11-02-2008

Of ik ook wel eens naar ‘dub muziek’ luister vraagt de grijzende man naast mij in de auto. Reggae muziek met veel galm bedoel je? Ja, daar luisterde ik veel naar toen ik 18 was en hele dagen stoned tafelvoetbal speelde in coffeeshops.

Maar dat is 21 jaar geleden. Nu bestuur ik een zilverkleurige auto met vier deuren. Op het dak van de auto staat een blauw vierkant bord met een grote ‘L’ en daarnaast ‘Sabrina’ de naam van de rijschool. Ik doe mijn best om het voertuig zo soepel mogelijk te laten rollen. Ik rem gedoseerd, schakel bij het juiste toerental en ben mij bewust van mijn dode hoek. Maar het gaat nog niet altijd even vloeiend, er is veel dat gelijktijdig moet waardoor de auto vaker schokt dan rolt.

Tijdens de lessen luisteren we naar muziek die mijn rij-instructeur thuis op zijn computer maakt. Hij vraagt iedere week wat ik van zijn laatst mix vind, of ik deze beter vind dan wat hij vorige keer liet horen. Ik hoor het verschil niet. Daarom zeg ik...