Spoedcursus programmeren voor vluchtelingen

Kelli van der Waals
Foto: Boudewijn Bollmann
VN bezoekt broedplaatsen van vernieuwing. Met deze week: HackYourFuture. Gijs Corstens biedt vluchtelingen een stoomcursus programmeren mét toekomstperspectief.
Wat is dit nu weer?

Webdevelopment voor vluchtelingen. HackYourFuture biedt vluchtelingen een stoomcursus programmeren voor websites en webproducten. Het asielzoekerscentrum uit en het klaslokaal in, één keer per week, zes maanden lang. Zodat talentvolle vluchtelingen nu niet helemaal tot stilstand komen en straks niet werkloos hoeven te bankbunkeren of banale baantjes hoeven aan te nemen. Na deze cursus zouden ze echt aan de slag kunnen in een sector waar de vraag hoog is en het salaris goed. Op die manier wil oprichter Gijs Corstens en zijn co-founders deze mensen ‘empoweren’. Dus: eigen inkomen, zelf een huis regelen, kinderen laten opgroeien in een goede buurt. ‘Uiteindelijk kunnen ze een voorbeeldrol bekleden; het straalt af op de samenleving als je succesvolle Syriërs of Eritreeërs hebt.’

Foto:...
Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials