Interview

1. Klim op dat podium

‘Ik was als kind erg verlegen, een nuffig schoolkrantmeisje dat in geen enkel meidengroepje paste en de druk om erbij te horen verschrikkelijk vond. Ik luisterde liever naar Ramses Shaffy dan naar Take That en plakte ontzettend aan mijn moeder, liep als een zwaan-kleef-aan constant babbelend achter haar aan. Als ik het idee kreeg dat ze niet luisterde zei ik midden in een verhaal “pik kut kont” om haar wakker te schudden. Pas op mijn zestiende durfde ik mijn verhalen ook aan anderen te vertellen. Ik stond toen voor het eerst op een podium en merkte dat er om mijn anekdotes werd gelachen en geklapt; een bevrijding. Door op het podium te klimmen en extravert te doen heb ik mij leren handhaven tussen de mensen. Maar timide ben ik nog steeds. Zo volg ik mijn pilates-lessen privé. Niet vanwege mijn bekendheid, ik ben gewoon hartstikke verlegen en mijd zo’n groep als de pest.’

2. Laat ijdelheid nooit je raadgever zijn

‘Bij alles wat ik doe weeg ik af of...