Keerpunten, de wereld in 2018

Hoe je wanhoop afwendt, volgens de Dalai Lama himself

Tenzin Gyatso
De Daila Lama. Foto: Tenzin Choejor/NYT
De wereld verkeert op het randje van, tja, alles of niets. De Dalai Lama over hoe we ons staande kunnen houden.

Keerpunten, de wereld in 2018: Ieder jaar vraagt The New York Times een keur aan denkers, schrijvers, wetenschappers en wereldleiders wat de keerpunten zijn van deze tijd en waar we met de wereld naartoe gaan. Vrij Nederland selecteerde de beste bijdragen.

Hoe houd je je staande in een wereld die is doorgedraaid?

Door te bedenken dat we één zijn in ons menszijn. Voor ons ligt een periode van grote onzekerheid en chaos op onze planeet. Als je de wereld wilt verbeteren, moet je oog hebben voor anderen.

Wij hebben onze toekomst zelf in de hand. Ieder van ons kan iets positiefs aan de maatschappij bijdragen. Al lijkt een van de talloze personen op deze planeet misschien te nietig om van enige invloed te zijn op het verloop van de mensheid, toch zijn het onze persoonlijke inspanningen die bepalen waar het heengaat met onze samenleving.

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials