Kunst en cultuur

Cultureel de winter door: de keuze van VN

Sander Pleij& Jeroen Vullings
'Cartas de Guerra is zo mooi geschoten dat je elk frame wel kunt uitsnijden, opblazen en inlijsten.'

Zin in een culturele januari? Dit zijn de voorstellingen, boeken, films, tentoonstellingen en concerten waar we naar uitzien.

Film en theater

5 januari: The History of Love – film
Afbeelding: Laurent Guerin/Cineart

Is het een komedie? Is het een tragedie? Een familiedrama, historisch epos, romantische film? Het is The History of Love, een film die omdat hij echt over de liefde gaat natuurlijk zwanger moet zijn van filmische verbeeldingscapaciteit. Gebaseerd op het geroemde boek van Nicole Krauss draait de film om een boek over de geheimen van de liefde. Geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog, later verdwenen en weer opgedoken, speelt het een rol in de levens van enkele Joodse families, van donker Europa tot lichter en komisch Joods New York. Voor deze film (met onder meer Elliott Gould en Derek Jacobi) had Woody Allen zich allerminst geschaamd. (Sander Pleij)
– The History of Love, vanaf 5 januari in de bioscoop

5 januari: Rufus Wainwright – muziek

Rufus...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials