Tussen het opdrukken door vond Colin van Heezik de tijd om een stukje te schrijven. Ja, hij eet avocado’s met humus. Ja, hij traint voor een eightpack en knipt zijn schaamhaar bij. Moet hij voor de vrouwen dan net doen alsof hij op de bank kroketten vreet?

Esma Linnemann richt zich tegen het schoonheidsideaal van de sickpackman. Ze wil geen ‘gebruind sportlijf’ maar een vent met een lijf als een ‘witte peer’ die zijn tijd besteedt aan vioolles in plaats van buikspieroefeningen.

Ik las haar artikel Mannen, ik ben niet geïnteresseerd in jullie perfectie tijdens mijn warming up in de sportschool, waar ik dagelijks kom – soms twee maal daags. Het is ook nooit goed, dacht ik. Zijn wij mannen eindelijk lustobjecten geworden en ons best aan het doen om ook wat smakelijks in bed te bieden, en dan krijgen we dit. Haar statement is welbeschouwd seksistisch. Stel je eens voor dat een man dit over vrouwen zou schrijven: dames, hou eens op met jullie body shape-lesjes en die...