Wouter Bos toont zich volgens Max van Weezel strijdbaar in de verdediging van het AOW-voorstel. Dat zal nodig zijn, want het belooft een taai gevecht te worden. Het kabinet kan een generatiestrijd ontketenen.

Het ongenoegen over de babyboomers sluimert al langer. Nu zij ook nog de dans ontspringen in het AOW-voorstel, knapt er iets onder degenen die na 1954 zijn geboren. Uitgerekend de ouderen die de welvaartsstaat hebben kaalgevreten, hoeven geen veer te laten. Hoe links of rechts ze ook waren, ze lieten zich niets gelegen liggen aan volgende generaties. Hun feest houdt nooit op. Hoezo solidariteit?

Ontwaak. Sluit je aan. Ontvouw de spandoeken.

Persoonlijk ben ik hier wat dubbel in. Door jongere collega’s ben ik al als babyboomer weggezet, maar ik ben van 1955. Ik mag of moet dus door tot zesenzestig jaar. Ben ik dan een halve babyboomer? Story of my life. Toen de Beatles hun rondvaart door de Amsterdamse grachten maakten, vond mijn moeder me te jong om er ook in te...