De laatste maanden stoort Daan Doesborgh zich er steeds vaker aan hoe Trump door de Volkskrant als clown wordt afgeschilderd. Volkskrant, hou er eens mee op om die man gekker af te schilderen dan hij is.

Quiz: ‘Trump kan goed opschieten met andere miljardairs en zeker als ze even maf zijn als hij is.’ Komt deze zin uit A, een item in Zondag met Lubach; B, een campagnespot van Hillary Clinton; of C, uit een artikel van een serieus en gerespecteerd nieuwsmedium? Ik vrees dat u het goede antwoord wel kunt raden.

Elke dag is de Volkskrant (want die was het) na het radiojournaal dat me wekt uit mijn dromen van een Trumploze wereld, de eerste nieuwsbron die ik raadpleeg. Maar de laatste maanden stoor ik me er steeds vaker aan hoe Trump door de Volkskrant als clown wordt afgeschilderd.

Het is soms lachwekkend, als het niet zo treurig was. Een artikel met als kop Trump slaapt maar vier uur: hoe moet dat straks in het Witte Huis?, blijkt in de lead ineens heel ergens anders over te gaan:...