Regiedebuut Sarah Polley

Als regisseuse weet de negenentwintigjarige Polley precies wat ze wil. Die zelfverzekerdheid is er bij het acteren niet altijd geweest. De Canadese begon al op vierjarige leeftijd te acteren, en bewaart weinig goede herinneringen aan die prille jaren. ‘Opgroeien in de schijnwerpers is hard, erg hard,’ vertelt Polley. ‘Ik had het moeilijk als tiener en ik denk dat het zeker niet ideaal is om al op zo’n jonge leeftijd te beginnen. Het verbaast me niet dat zoveel mensen die opgroeien in de entertainmentindustrie problemen hebben – ik heb zelf ook woelige periodes gekend. Het is puur geluk geweest dat mijn leven intact is gebleven.’

Een van haar meest traumatische ervaringen waren de opnamen van Terry Gilliams chaotische avonturenspektakel The Adventures of Baron Munchausen, uit 1988, waarin ze als negenjarige een leidende – of liever: lijdende – rol speelde. Het betekende het startschot van haar carrière, maar voor Polley waren de opnamen een...