Amerikaanse politiek

Begint de ondergang van Trump dan bij James Comey?

Freke Vuijst
James Comey hield notities bij van al zijn gesprekken met Trump. Die lekken nu uit. Foto: Ron Sachs/CNP/Polaris/HH

De recente onthulling over de aantekeningen van James Comey lijkt eindelijk een gat te slaan in de Republikeinse partijmuur om de president. Met dank aan de vrije pers.

Washington was nog niet bekomen van de onthulling dat de president geheime informatie van de Israëlische inlichtingendienst met de Russische minister van Buitenlandse Zaken had gedeeld, of een nieuwe bom sloeg in. De New York Times, gevolgd door CNN en de Washington Post, onthulde dat de president er bij James Comey (de FBI-directeur die vorige week door Trump werd ontslagen) op had aangedrongen het FBI-onderzoek te staken naar de Russische connecties van Michael Flynn, de nationale veiligheidsadviseur. Dit gesprek zou onder vier ogen hebben plaatsgevonden: Trump had vice-president Mike Pence en Minister van Justitie Jeff Sessions de kamer uitgestuurd. Tegen Comey had de president gezegd: ‘I hope you can see your way clear to letting this go, to letting Flynn go. He is a good guy. I hope you can let this...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials