Een e-reader voor iedereen

Het Boekenweekgeschenk werd dit jaar voor de derde keer ook als e-book verspreid. Tijdens een optreden in De Wereld Draait Door bleek auteur Kees van Kooten daar gemengde gevoelens over te hebben.

‘Ik lees een boek met een linker- en rechterbladzijde. En ik lees altijd met een potloodje, dan kan ik iets makkelijk terugvinden. Het vinden! Moet je eens terugbladeren op een tablet.’ E-books tasten volgens Van Kooten ook het sociale contact aan. ‘Als je vroeger met een jongen of een meisje mee naar huis mocht, kwam je binnen en keek je stiekem: wat hebben ze staan? Als ik in de trein zit en ik zie iemand tegenover mij zitten met Euforie van Christiaan Weijts of Bonita Avenue, dan zeg ik: ja, lekker boek. Moet je kijken op pagina vijftig, die Sigerius gaat daar fantastisch. O ja, mijnheer? Ja mevrouw. Dat is er niet meer. Ik ben ervoor dat de tablet tweezijdig wordt zodat je de cover van wat de man of vrouw tegenover je leest kunt zien.’

Tot zover Koot. Feit...