Liever luisteren dan lezen? Dat kan, Lou-Anna Druyvesteyn heeft het stuk ingesproken.

Toen ik ongeveer een jaar geleden mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt zette, gebeurde het tegenovergestelde van wat ik na mijn studie literatuurwetenschap had verwacht: ik vond direct een relevante baan, inclusief prettig salaris en werkplek op een gezonde fietsafstand. Plots zat ik achter een breed bureau, met een goed werkende computer, omringd door aardige collega’s van wie ik veel kon leren, in een branche die perfect aansloot bij mijn opleiding. En toch voelde ik me niet zo voldaan als ik had gehoopt.

Het kostte me een tijdje om te achterhalen waar die neerslachtigheid van mij hem precies in zat, wat de dingen waren waaraan ik het meest moest wennen. Ik kende alle kantoorclichés toch al uit de NRC-columns van Japke-d. Bouma, ik had toch kunnen weten wat me te wachten stond? En zorgde de voorspelbaarheid van het kantoorleven er niet ook juist voor dat ik ongeveer wist hoe ik me...