04-08-2007
Ko Colijn

Je kunt natuurlijk dag en nacht je mobiel aan laten staan, je Blackberry in de aanslag houden en drie keer per dag je mail checken in dat plaatselijke internetcafé. Je neemt je werk serieus, wil je baas niet in de steek laten, maar het is ook een keer vakantie, dus… Het moet toch mogelijk zijn om eens een week achtereen ongestoord door de Bourgondische heuvels te fietsen? Geen oorlog s.v.p. als je eens een middag een uur door de kathedraal van Erfurt slentert? En als die dan toch uitbreekt, dan ’s avonds graag op het moment dat je ouderwets naar de Wereldomroep luistert.

Ik wil niet online zijn tijdens die drie weken, ik laat de satellietschotel thuis, wil niks weten van de wifi-spot op mijn agriturismo-boerderij. Dat is de grens, en verder doe ik alles om mijn baas te bieden wat hij nodig heeft. Op ouderwetse wijze ben ik bereid om iedere ochtend een halfuur heen en idem terug naar het kleine bar-tabacwinkeltje te rijden om Le Monde te bemachtigen, even in...