Foeilelijke covers

Hoewel ik al jaren met veel plezier VN lees, stoor ik me de afgelopen tijd ernstig aan die foeilelijke covers. Ik ben echter al lang blij dat het niet meer van die afzichtelijke, rare klieder- en kleurenschildersels zijn waardoor de bekendheid die de voorpagina ‘sierde’ bijna altijd compleet onherkenbaar was. Helaas, vanochtend schrok ik toch weer even van Femke Halsema met een blauwe vlinder (hoezo??) naast haar liefelijke gezicht. Verder: goed werk! Ik ben en blijf een trouwe abonnee!

Marjolein van Splunder, Utrecht

Leegte

In de VN van 04-11-06 werd dominee Henk Leegte geïnterviewd. Hoewel sympathiek en begripvol, gaf hij weer een ergerniswekkend staaltje weg van de bekende arrogantie van gelovigen ten opzichte van niet-gelovigen. ‘De mens is een homo reli­gi­o­sis,’ beweert Leegte onder meer. ‘Zelfs de meest geseculariseerde mensen zeggen tegen hun kinderen als grootmoeder is overleden: oma is nu een sterretje.’ Wat is dit voor onzin? Als...