Vrij Nederland september 2017

Welke recente gebeurtenis leent zich voor een musical?

Lou-Anna Druyvesteyn
Illustraties: Jip van den Toorn.

Zeg nou zelf, een hele hoop gebeurtenissen kunnen prima samen met jazz hands, glitter, strijkers en dramatische ballades. Joop van den Ende, lees je mee?

Mariska van Kolck, (musical)actrice en zangeres:

‘De afgelopen verkiezingen. Een intellectuele musical die bol staat van politieke intriges en spelletjes à la House of Cards, met politici die lijnrecht tegenover elkaar (op het podium) staan, en ook privé behoorlijk wat te stellen hebben met hun vrouwen, die dan eigenlijk de touwtjes in handen blijken te hebben. De strijd om het Torentje tussen de lijsttrekkers, het gevecht om de zetels, en de nationale spanning of de PVV de grootste zal worden. Het RTL-debat gezongen. De formatie gedanst. Neem dan ook nog de afgang van de PvdA en het Normaal Doen van de VVD en het hele politieke spectrum wordt een podiumwaardig spektakel.’

Christine Otten, journalist en auteur:

‘Barack Obama, zijn opkomst én toch redelijk teleurgesteld aftreden als eerste zwarte president van de...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie