Tijd van leven

Wat doet u met uw tijd?

‘Een jaar geleden vond ik het, na vijfentwintig jaar presentatie van het NOS-Journaal, tijd voor wat anders. Ik ging meer acteren, vertolkte het koor in Medea. Nu ben ik op tournee met De Afscheidsmonologen. Elf schrijvers, onder wie Judith Herzberg en Kees van Kooten, hebben een verhaal geschreven over de dood. De verhalen worden gelezen door acteurs en telkens twee gastrolspelers, BN’ers, onder wie ik. Het slaat geweldig aan. Logisch, iedereen heeft met de dood te maken.’

Wat is voor u vrije tijd?

‘Een eeuwige droom. Ik verlang er altijd naar, maar ik weet dat dat tegenstrijdig is. Ik stel me voor dat ik dan zonder stress kan doen wat ik altijd wilde, maar tegelijkertijd besef ik dat het anders zit. Ik heb geen regulier werk meer, maar de bezigheden stormen op mij af. Die vrije tijd heb ik dus niet. Maar ik moet niet zeuren, wat ik doe vind ik leuk. Ik heb altijd te weinig tijd.’

Voor welk boek wilt u eindelijk tijd vrijmaken?

‘Ik bezit een...