Tijd van leven

Waar verdoet u uw tijd mee?

‘Dat klinkt negatief. “Tijdverdrijf” vind ik ook een naar woord. Ik weet maar al te goed wat ik met mijn tijd wil doen. Soms ben ik bezig met vier, vijf verschillende dingen tegelijkertijd, toneel, televisie, radio, schrijven. Ik kom altijd tijd tekort. Ik ben chaotisch, niet goed in plannen, daarom zit de tijd me soms op de hielen.’

Waar wilt u eindelijk eens tijd voor maken?

‘Ik heb net met vormgever Camille Verbunt het Groot Gedoe Boek gemaakt. Een boek vol vrolijke en venijnige pastiches, geschreven en bij elkaar gefantaseerd door mijn personage de Groentevrouw. Zij is gebaseerd op een chagrijnige vrouw die ik ooit in een groentezaak tegenkwam. Ik heb haar jarenlang gedaan, ze is een groezelig, morsig type, bemoeizuchtig maar ook vindingrijk. In het boek heb ik veel dingen gestopt die altijd al in mijn hoofd sluimerden, opeens stroomde dat eruit. Wat ik zou willen, is nóg zo’n boek maken.’

Wat is voor u vrije tijd?

‘In mijn leven...