Israël is een land als talloze andere landen: dubieuze ontstaansgeschiedenis en zwarte bladzijden, maar evengoed het volste recht van bestaan. Waarom laat uitgerekend dit land de hartstochten telkens zo oplaaien?
Elma Drayer: 'Het viel me zwaar om te blijven geloven dat anti-Israëlisch enthousiasme iets héél anders is dan antisemitisch enthousiasme'
Elma Drayer: ‘Het viel me zwaar om te blijven geloven dat anti-Israëlisch enthousiasme iets héél anders is dan antisemitisch enthousiasme’

Ik ben extreem-rechts, PVV-adept, goedprater, filosemiet, sta vast op de loonlijst van het CIDI, en mijn favoriete vakantiebestemming moet wel Israël zijn. Trouwens, hoe is het mogelijk dat een voormalig verzetsblad mijn stukken afdrukt? De helden die destijds hun leven gaven, zouden zich omdraaien in hun graf!

Zie hier een bloemlezing uit de hartverwarmende reacties die ik de laatste jaren zoal mocht ontvangen. Steen des aanstoots: ik schrijf weleens over Israël en zijn bestrijders. Waarbij ik niet verhul dat het land naar mijn smaak het volste recht van bestaan heeft.

Pathologische liefde

Disclaimer: iedereen mag van mij...