Schrijver Dimitri Verhulst en politicus Peter Mertens over de oorzaak van de crisis, en wat er moet gebeuren om verbetering te bewerkstelligen.

De glimlach van Dimitri Verhulst – Hoe durven ze

Tussen 6 en 14 juni worden op de website van Hoe durven ze de vijf afleveringen van de gelijknamige documentaire gelanceerd. Mooi beeldmateriaal is ook het gebroederlijke optreden van politicus Peter Mertens en schrijver Dimitri Verhulst begin vorig jaar bij de Vlaamse talkshow De Zevende Dag. Verhulst vertelt dat hij met een glimlach belasting betaalt en houdt een gepassioneerd betoog voor een sterke en sociale overheid. ‘Ik heb geen ouders gehad. Die mensen konden voor mij niet zorgen. Ik heb in een home gezeten. Ik heb eten gekregen van de staat, ik ben kunnen gaan studeren dankzij de staat.’

Na de uitzending grapte De Rechtzetting, een vlaamse variant van De Speld: ‘Nieuwe peiling geeft PVDA 98,3%.’

Deze bladwijzer hoort bij het artikel over ‘Hoe durven ze’ van Tomas Vanheste, dat...