SoundCloud

Deze dienst is alleen beschikbaar wanneer alle cookies zijn geaccepteerd

Wijzig cookie voorkeur

Liever luisteren? Dit verhaal is voor je ingesproken door hoofdredacteur Ward Wijndelts.

Mijn dag begint in mijn pyjama, met het bekijken van een hondenplaatje – een kiekje van een cocker spaniël. Met mijn muis moet ik zijn rechteroor blauw inkleuren, zijn linkeroor oranje en zijn staartje knalgroen. Na 1 minuut en 20 seconden heb ik mijn opdracht uitgevoerd en heb ik 3 dollarcent verdiend. Daarna bestudeer ik een scan van een kassabon van de Walmart. Die bon bestaat uit twintig aankopen. Die heb ik in 4 minuten en 20 seconden minuten overgetypt voor de somma van 5 dollarcent.

Het doel van deze opdrachten?

Geen flauw idee.

MTurkers

Sinds februari van dit jaar werk ik als click- of crowdworker. Ik verricht minuscule digitale taken en krijg daar...