In deze dubbeleditie van De Alleseter onthult Joël Broekaert wat ossenhaas van ribeye onderscheidt en welk stukje vlees de slager het liefst voor zichzelf bewaart.

Ik kreeg laatst een boos mailtje van een van mijn vrienden: ‘Ik krijg geen vlees mee van MIJN slager omdat iemand anders al bij hem heeft gehaald.’ Ik wist precies over welke slager hij het had omdat ik die ‘iemand anders’ was. Ik zag mijn winkansen groeien.

Wat is de lekkerste biefstuk? Op die vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk

Een paar keer per jaar komen wij samen met onze geheime biefstukclub voor een steakproef. Dat gaat zo. De acht leden brengen ieder een biefstuk mee, merkloos verpakt. De biefstukken worden willekeurig genummerd. Volgens een simpel anciënniteitsprincipe bakt ons oudste lid de biefstukken, per twee en uitsluitend in roomboter. Dan volgt een blinde test. Wanneer de scores geteld zijn en duidelijk is welke biefstuk de beste is, pas dan mag bekend gemaakt worden welk ras het was...