De Young Urban Creative is onder ons. Een yuccie is creatief, maar wel om zo een #lekkerleven te kunnen leiden.

‘Op familiefeestjes is het soms wel lastig joh,’ hoor ik het meisje zeggen. ‘Want ja, wat DOE ik nou eigenlijk?’ Begrijpend knikt haar tafelgenoot. ‘Ik heb dat ook hoor. Ik bedoel: ik doe natuurlijk super veel. Maar al die creatieve dingetjes, dat is soms wel lastig uit te leggen hè.’

Bedenk ik de anekdote ter plekke? Ja. Had ik het vanochtend in een willekeurige koffietent in Amsterdam-Oost kunnen opvangen? Waarschijnlijk ook wel, ja. Zonder dat we het wisten zijn we namelijk al enige tijd omringd door de yuccie. Voordat u begint te zuchten over wéér zo’n term: wacht even. Deze is misschien best geinig.

Hij komt overigens niet uit mijn eigen koker. Op website Mashable introduceerde journalist David Infante ‘m gister, om zich er meteen tot te bekennen. Het stuk gaat viral in mijn tijdlijn. ‘Haha, zo herkenbaar.’ Dat is namelijk typisch yuccie: een...