Weer veiligheidsexperts, terrorismedeskundigen en hoogleraren radicalisering. Weer de gesprekken die we al kennen, weer het bekende tegengeluid. Weer, weer, weer.

Wakker worden met een aanslag, het begint wrang genoeg te wennen. Ik schrik in ieder geval minder als ik bij mijn rondje nieuws vanaf mijn hoofdkussen lees dat het weer raak is. Het duurt even voordat mijn hersenen gewend zijn aan de ongelukkige woordencombinatie ‘Nice attack.’ Geen bommen of machinegeweren, maar een truck die twee kilometer door een massa mensen rijdt. Het treurige besef dat je met een beetje fantasie simpelweg een truck kan lenen, stelen of huren en die met een goeie trap op het pedaal kan transformeren in een massavernietigingswapen. Al fouilleer je iedereen op de wereld en zet je op iedere straathoek beveiligingspoortjes; als iemand slachtoffers wil maken, lukt dat.

De eerste uren nieuws vullen zich met feiten die naar buiten komen; de eerste ooggetuigenverslagen, nabestaanden filmpjes van...