Voedselschandalen leiden steeds vaker tot een paniekerige hype, gevoed door sociale media, aangewakkerd door ngoā€™s en versterkt door het wantrouwen in keuringsdiensten die steken laten vallen. Is de paniek over ons voedsel terecht? ‘Die angst voor E-nummers is een vorm van chemofobie.’

Ook in het blad:

* Minka Nijhuis over stilte voor de storm in Bagdad. ‘Het lijkt veilig, maar dat is het niet.’

* De serie ‘de beste in zijn vak’ is terug met deze keer: de beste dominee/ ‘ We brngen de tollenaar, de hoer en de farizeeĆ«rs rond een tafel.’

* Tbs kliniek weer in de fout: in de Rooyse Wissel worden medewerkers onder druk gezet om in strijd met de waarheid te rapporteren en krijgen patiƫnten ondeugdelijke diagnoses opgeplakt. Eerder schreven we al over misstanden in de kliniek, lees hier.

* Interview met schrijver Peter Terrin: ā€˜Luiheid is voor een schrijver zo gevaarlijk. Je zit daar alleen op die kamer en niemand ziet je wanneer je denkt: als ik nu eens een half uurtje ging...