Economie

Topfiscalist KPMG Meijburg krijgt een riante vergoeding na arbitrage

Harm Botje
Het KPMG hoofdkantoor in Amstelveen. Foto:Marco Hillen/HH

Na de fikse ruzies van vorig jaar is de zaak tussen KPMG Meijburg en zijn voormalige partner Ad Aerts beslecht door middel van arbitrage. Alle partijen zijn tevreden met de uitspraak, waarvan de inhoud niet bekend wordt gemaakt.

Belastingkantoor KPMG Meijburg moet de ontslagen partner Ad Aerts een vertrekvergoeding betalen na een knallende ruzie vorig jaar, die in de media breed werd uitgemeten. Ook Vrij Nederland besteedde aandacht aan de zaak. De vertrekvergoeding werd vastgesteld na een arbitragezaak, zo bevestigen bronnen uit de top van het bedrijf. Volgens de Volkskrant gaat het om miljoenen, maar dat wordt door de woordvoerder van KPMG Meijburg ontkend, het zou om ‘enkele tonnen’ gaan.

Het waren geen fraaie affaires waar het normaal zo discrete KPGM Meijburg de afgelopen jaren in verzeild raakte. De rechter verweet het prestigieuze belastingadvieskantoor ‘ernstig verwijtbaar’ te hebben gehandeld in de ontslagprocedure tegen Karim Aachboun. Deze jonge...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie