Too close to call

Jaco Alberts
Foto: J.M. Luijt/Wikimedia
Gaan onze Caraïbische landgenoten de doorslag geven?

Het is vandaag too close to call. Voor opiniepeilers is het niet mogelijk te voorspellen wie de verkiezingen voor de Tweede Kamer gaat winnen.

Wat op zich al getuigt van een opmerkelijke terughoudendheid in de media, na alle roekeloze berichtgeving van de laatste weken. Niemand durft zich op verkiezingsdag nog een buil te vallen. De gemeten verschillen vallen binnen de foutmarges. Net als twee jaar geleden is er sprake van een nek-aan-nekrace tussen VVD en PvdA die de laatste weken een opmerkelijke comeback heeft gemaakt.

Wat gaat de doorslag geven? Het zoveelste lijsttrekkersdebat? Gisteravond leverde het geen verrassingen meer op. Het weer? Een beetje motregen, hier en daar een zonnetje, ook geen peil op te trekken dus. Worden het dan toch onze nieuwe landgenoten op Bonaire, Saba en Sint Eustatius? Opgegroeid met de sambapolitiek van de in oktober 2010 opgeheven Nederlandse Antillen, moeten zij zich nu verstaan met de...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie