‘Sociale ondernemers zijn de koplopers van de nieuwe economie’

Elke van Riel
Foto Jeroen Hofman
Willemijn Verloop, oprichter en directeur van War Child, stapte drie jaar geleden over naar Social Enterprise NL, platform voor sociale ondernemers. ‘Door de financiële crisis beseffen steeds meer mensen dat we de economie anders moeten inrichten.’

Het kantoor van Social Enterprise NL zit op de derde verdieping aan de Amsterdamse Herengracht. Binnen zijn de gangen van marmer, de plafonds hoog en liggen er rode lopers op de trappen. ‘We zaten hier eerst antikraak, pas de laatste tijd betalen we huur. Onze huisbaas staat achter onze missie: wij zijn z’n sociale geweten,’ verklaart Willemijn Verloop (44) de chique locatie.

Naast een grote kamer met bureaus waar zes collega’s werken is een kleinere vergaderkamer. Daar krabbelt haar veertienjarige bijna-blinde hond Chilli al snel na het begin van het interview aan de deur. Hij nestelt zich op de bank voor het raam en valt in slaap.

Als oprichter en directeur van War Child was Verloop vijftien jaar bezig met het...

Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor
Vrij Nederland
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden van VN.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie