Autominnend Nederland heeft het zwaar deze zomer: nog nooit was de prijs van een liter brandstof zo hoog. Zuinige automobilisten zoeken hun heil in de supermarkt. Boodschappenlijstje: plantaardige olie, gootsteenontstopper, antivries, een soeplepel en een blender.

Trotse bezitters van een dieselauto die het experiment niet schuwen, kunnen terecht op de Duitse website Fahren mit Salatöl (www.fmso.de). Wegens overweldigende belangstelling uit ons land heeft de site ook een Nederlandstalig forum geopend: ‘Rijden op slaolie – met 59 eurocent per liter het milieu beschermen!’

Bezoekers wisselen tips uit over alternatieve brandstoffen. ‘Vandaag heb ik het maar gedaan,’ schrijft een zekere Chris, eigenaar van een Mercedes E300D uit 1996. ‘Ik ben naar de Lidl gegaan en heb dertig literflessen zonnebloemolie gekocht. Eerst heb ik mijn auto halfvol diesel getankt. Daarna heb ik een trechter op de vulopening gezet en de zonnebloemolie er achter elkaar ingegoten. Mensen, dat...