Waarom heeft u de Gold Dagger gewonnen?

‘Dat komt denk ik door de simpele en originele plot van Rusteloos land: het is simpel omdat de held van het verhaal een kind is, en het is origineel om dezelfde reden. De chemie tussen Steven, het jongetje, en de moordende pedofiel voegt kinderlijke hoop samen met een intense en onbegrijpelijke slechtheid. Toch vind ik het nog steeds onvoorstelbaar; toen ik hoorde dat ik had gewonnen, kreeg ik de slappe lach.’

Wat is er veranderd sinds het succes van uw debuut?

‘Om te beginnen kon ik het me weer veroorloven om mijn kachel aan te doen. Ik nam een jaar vrij om aan Rusteloos land te werken en op het laatst was ik blut. Toen het gekocht werd door een uitgeverij zou het nog een maand duren voordat ik mijn hypotheek niet meer kon betalen. Het gekke is dat ik wist dat alles goed zou komen, ook al leek het alsof me een ramp te wachten stond. Dat was heel anders toen ik Opgesloten schreef; dat was een nachtmerrie. Er rustte ontzettend veel druk op...