De gesprekken van de dag, volgens de redactie. Vandaag: Nederlandse vrouwen winnen al 88 jaar meer goud dan de mannen. Maar ná het sporten stoten ze als vanouds tegen het glazen plafond.

Shit, zilver. Dafne Schippers lag plat op de baan, armen en benen wijd, alsof ze een engel in het rode zand wilde achterlaten. 200 meter in 21,88, een historische prestatie. Ze krabbelde op, smeet met haar schoenen en zei: ‘Dit is verschrikkelijk. Ik kan hier niet van genieten’. De Jamaicaanse Elaine Thompson was sneller. Alweer. Schippers liep een achterstand op in de bocht, en miste de kracht Thompson in de laatste meters in te halen. ‘Ik was toch niet sterk genoeg. We gaan dit nu eerst analyseren. Ik baal. Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik niet gedaan.’ Ze raapte haar schoenen op en stond de pers een tweede keer te woord. Haar liesblessure is een vloek, maar verklaart het een en ander: ‘Voor de 100 meter leek de kans dat ik zou starten nul. En nu ga ik toch terug naar huis met...