De gesprekken van de dag, volgens de redactie. Met vandaag: de regen wast de oranje kater weg, wij naar ons werk, de prinsesjes weer naar school. Tempo, contact.

‘Jullie stralen zo’n warmte uit’, zei de koning, ‘dat het ondanks het weer toch nog de warmste Koningsdag ooit is geworden.’ Met zijn glimlach brak de zon door. ‘En dat zeg ik uit de bodem van mijn hart.’

Er zit wel wat in, schrijft de Volkskrant. Koningsdag in Zwolle was anders dan anders. Sleutelwoorden: tempo, contact. Waar zijn moeder het volk van een afstandje op een luchtkus trakteerde, liep koning Willem Alexander highfivend langs de dranghekken. ‘Ik stond onder de oksel van de koning!’, zegt Emma Aarten (11) in het AD. Haar vader Mathijs (49) danste met Willem, zo innig dat zijn dochter klem kwam te zitten. ‘Hij keek mij aan, ik keek hem aan en we hadden meteen een klik!’ Een nummertje, toen was de burgermeester aan de beurt. Tempo: check. Contact: dubbelcheck.

De prinsesjes liepen los. Niet langer...