De media hebben hun tsunamiberichtgeving sterk overdreven, vindt Harry Betist, directeur van het Thais Verkeersbureau. Daarom organiseerde hij een ‘fact finding’-reis naar het vakantie-eiland Phuket. ‘Door de tsunami zijn de stranden schoner dan ooit.’

Op donderdag 17 februari prik ik op zo’n vijfduizend meter boven Polen onwennig met mijn vork in een amuse van witvis en mierikswortelmosterd. Smakelijk. Om maar te zwijgen van de fazant in zwarte olijvensaus met spätzle, de chocolademoussetaart met frambozencoulis en de selectie Franse kaasjes. Het is goed toeven in de dynasty class van China Airlines, de luchtvaartmaatschappij die vliegt onder de slogan: For you… we blossom every day. Een paars gerokte stewardess met gitzwart opgestoken haar brengt me pantoffels en een etuitje met een tandenborstel, scheergerei en vocht inbrengende crème. Uit mijn armleuning klapt een touchscreen beeldschermpje waarmee ik de nieuwste Robert De Niro kan bekijken, een bloody mary kan...