Zou het niet erg zijn als wij de Duitsers waren? Ik denk dat wij dan veel meer last van onszelf zouden hebben gehad.

Op 12 september 2015, om 19.30 uur, heeft u mij bevolen dat ik pas in de herfst van 2016 over mijn leven als mantelzorger voor mijn vrouw die 24 jaar MS had alles mocht vertellen. En het is nu eindelijk zo ver. Maar ik vertel u niets, omdat ik er een boek over ga schrijven. Daarom graag uw advies. Moet ik de methode Kluun, Palmen of Van Dis hanteren? En als het boek uitkomt, welk praatprogramma op de tv zou u mij aanbevelen? U had ook een vraag: waarom mijn vriendin en ik Hans Warren bestuderen. Dat antwoord krijgt u in de herfst van 2017.
– Jacob Spaan, Ellewoutsdijk
Waarom vraagt u niet aan de heren Van Dis en Kluun en mevrouw Palmen of u hun methode mag hanteren? Tijdens de boekenbeurs in Frankfurt sprak Adriaan van Dis mij aan met de woorden: ‘Dag, klootzak.’ Dat is liefde. Daarom zeg ik: imiteer Van Dis. Draag het boek aan hem op. Trek bij hem in als...